Céline Dion Informatiepunt

Switch to desktop

LIVE 2016

Rate this item
(0 votes)

De titelloze tour (ook wel "Live 2016 tour" of "Summer Tour 2016" genoemd is de 11e tour van Céline en werd geheel onverwachts aangekondigd op 9 november 2015.

ACHTERGROND

Céline was net weer begonnen met haar shows in Las Vegas (vanaf augustus 2015) en het was niet duidelijk hoe het met René's gezondheid was, dus voor heel veel fans kwam de tour als een grote verrassing. Aanvankelijk werden er eerst 2 concerten in Québe, Canada bekendgemaakt: 4 in Montréal en 2 in Québec City. Op 11 november werden er ook 2 data in Parijs aangekondigd en een dag later 2 in Antwerpen. Vanwege de grote vraag werden er uiteindelijk nog heel wat concerten toegevoegd: 8 in Montréal, 3 in Québec City en 7 in Parijs. Op 12 april 2016 kwamen er nog eens 2 (benefiet)shows bij in het Québecse stadje Trois-Rivières, wat het totaal op 28 concerten bracht. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de concerten in het teken van het nieuwe Franstalige album "Encore un soir" zouden staan, maar vanwege het overlijden van René in januari 2016, werd de release van het album uitgesteld naar 26 augustus, ná de tour dus. Er werd gedacht dat de tour misschien uitgesteld zou worden, maar omdat Céline in 2014 ook al haar tournee door Azië moest cancellen, zou dit misschien niet de meest handige zet zijn. Uiteindelijk vonden de concerten gewoon plaats. 

DE VERKOOP

De kaarten voor de eerste 4 concerten in Montréal en de eerste 2 in Québec City gingen op 10 november (TeamCéline pre-sale) en 13 november (reguliere kaartverkoop) in de verkoop. De kaarten voor de andere shows in Québec gingen kort na de aankondigingen in de verkoop. De kaartverkoop voor de eerste 2 shows in Parijs en de concerten in Antwerpen startte op 16 november (TeamCéline) en 19 november (regulier Antwerpen) / 20 november (regulier Parijs). Exclusief voor de fans in Nederland en België organiseerden wij in samenwerking met de Belgische organisatoren, een exclusieve CDIP Fanclub pre-sale voor de concerten in Antwerpen. Deze pre-sale begon op 16 november. 

De zomertour deed het erg goed en was helemaal uitverkocht. De concerten in Antwerpen en Parijs brachten bij elkaar ongeveer €21,8 miljoen op en er werden in totaal 141.800 tickets verkocht. De concerten in Montréal en Québec City brachten bij elkaar €23,3 miljoen op met 205.532 verkochte kaarten. In totaal bracht de tour bijna €60 miljoen op en werd het één van de meest succesvolle tours van 2016.

DE SHOW

Omdat het nieuwe Franstalige album nog niet uit zou komen voor de tour, werd door fans gevreesd dat we weer grotendeels hetzelfde (Franstalige) live repertoire zouden horen als bij de eerdere concerten, maar niets bleek minder waar: Céline en haar team hebben iedereen verrast door een unieke show neer te zetten. De nummers zijn allemaal door Céline zelf uitgekozen, wat de show heel persoonlijk maakte. Ze koos voor nummers die ze al heel lang niet meer live had gezongen ("Je t'aime encore", "L'amour existe encore", "Naziland", ea), nummers die ze nog nooit live had gezongen ("Tous les blues sont écrits pour toi", "Le vol d'un ange", "Apprends-moi", "Tous les secrets", ea) en een aantal nummers van het nieuwe album ("Encore un soir", "Ordinaire"). Tijdens de concerten in Canada, verruilde ze "Ziggy" voor "À la plus haute branche" en zong ze eenmalig "Je n'ai pas besoin d'amour" (speciaal voor de schrijver van het nummer, Jean Pierre Ferland, die op die avond in het publiek zat). Uiteraard maakten ook haar grootste Franstalige en een aantal Engelstalige nummers deel uit van de setlist. Wat het ook bijzonder maakte is dat Céline tijdens de hele show op het podium bleef en zich niet omkleedde voor een ander kledingstuk (normaal gesproken zitten er op z'n minst 4 kostuumwissels tijdens haar shows). Tijdens de concerten in Antwerpen en Parijs droeg ze dezelfde outfit, op de laatste show in Parijs na. In Québec wisselde ze om de paar shows van outift. 

Als bedankje aan de fans, werden de eerste 6 nummers van haar laatste show in Parijs via een livestream online uitgezonden. Tevens werden 3 nummers van het eerste concert in Montréal uitgezonden op de Québecse radio. Tijdens de show van 1 augustus, werd "My Heart Will Go On" opgenomen voor TV Special van de Amerikaanse zender ABC, dat op 4 augustus werd uitgezonden.

SETLIST

 1. Intro: Trois heures vingt (acapella)
 2. Encore un soir
 3. Je crois toi
 4. Qui peut vivre sans amour?
 5. Immensité
 6. Et je t'aime encore
 7. Pour que tu m'aimes encore
 8. Terre
 9. À la plus haute branche (alleen in Québec)
 10. Ordinaire
 11. Un garcon pas comme les autres (Ziggy) (alleen in Europa)
 12. Because You Loved Me
 13. It's All Coming Back to Me Now / The Power of Love (medley)
 14. Le vol d'un ange
 15. L'amour existe encore
 16. Apprends-moi / Tous les secrets / Ne bouge pas / Valse adieu (akoestische medley)
 17. Je n'ai pas besoin d'amour (alleen 31 juli 2016)
 18. Tous les blues sont écrits pour toi
 19. Dans un autre monde
 20. Ce soir on danse à Naziland
 21. Purple Rain
 22. Love Can Move Mountains / River Deep, Mountain High (medley)
 23. The Show Must Go On
 24. My Heart Will Go On
 25. S'il suffisait d'aimer
 26. Outro: Vole

 

 

Media

© TeamCéline
More in this category: « Unison LIVE 2017 »

STICHTING CÉLINE DION INFORMATIEPUNT © 1998-2017
Het CDIP wordt wereldwijd erkend als dé Nederlandstalige fanclub voor Céline Dion
KvK 09205189

Top Desktop version