Céline Dion Informatiepunt

Switch to desktop

Unison

Rate this item
(0 votes)

unison2

De "Unison" - tour is Céline’s vierde tour in haar carrière nadat ze eerder de tours "Les Chemins De Ma Maison", "C’est Pour Toi" en "Incognito" heeft gedaan. Dit was wel haar eerste Engelstalige tour. De tour duurde in totaal op een dag na een jaar. De "Unison"- tour bestond uit drie delen, wat Céline de gelegenheid gaf tussendoor even bij te komen. De eerste show was op 10 oktober 1990 in Drummondville en de laatste show op 9 oktober 1991 in Halifax. In totaal heeft Céline 75 shows geven in vele steden.

De opening-act werd verzorgd voor Francois Massicotte, een Franstalige cabaretier, die trouwens nog steeds erg populair is in het Franstalige deel van Canada. De "Unison" - tour werd gehouden om het gelijknamige album te ondersteunen. De tour werd georganiseerd door Donald K. Donald Productions. Dit productiebedrijf heeft later nog veel voor Céline gedaan waaronder alle tours na de "Unison" - tour tot de "Let’s Talk About Love" - tour.

TEGENSLAGEN

Helaas verliep de tour niet vlekkeloos. Na de eerste vier shows kreeg Céline last van haar stem dit gebeurde op 13 oktober 1990 in Sherbrooke. Dit was de tweede keer in haar carrière dat Céline haar stem kwijt raakte. De eerste keer was tijdens de "Incognito" - tour in 1988. Ze heeft daarna de eerste drie shows (16-19 oktober 1990) in het Saint-Denis theater in Montréal moeten afzeggen. Deze shows heeft Céline later wel ingehaald. Op 20 december 1990 werd er aangekondigd dat Céline nog meer shows moet afzeggen. Céline is oververmoeid van het vele reizen en ze staat op instorten. Rust is de enige remedie dus wordt er een pauze ingelast van maar liefst 2 maanden. Tot op de dag van vandaag doet Céline er alles aan om niet nog eens haar stem kwijt te raken.

KENNISMAKING MET ENGELSTALIG CANADA

In februari 1991 begon ze in het Engelstalige deel van Canada met de "Unison" - tour. Ze bleef daar tot april 1991. Na dit gedeelte begon ze aan het derde en tevens laatste deel van de tour die haar weer terugbracht naar het Franstalige deel van Canada. Ze gaf daar nog eens 37 shows in 25 verschillende steden. Officieel eindigde de tour in Quebec City op 31 augustus 1991, maar op 9 oktober 1991 gaf ze nog een eenmalig een concert in Halifax.

TOURDATA

Helaas is er geen compleet tourschema beschikbaar. Enkele plaatsen die de tour aan deed waren Drummondville, Montréal, Quebèc City, Calgary, Vancouver en Toronto.

SPECIALE SHOWS

De show op 9 maart 1991 in Calgary was bijzonder te noemen, maar niet in positieve zin. Deze show werd maar bezocht door 117 mensen. We kunnen stellen dat, dat een dieptepunt is in de carrière van Céline. Dit heeft ze later echter ruimschoots goed gemaakt.

De show die op 15 maart 1991 werd gehouden in het Wintergarden Theater in Toronto is de show die is opgenomen en later is uitgezonden op Musimax. De nummers "Delivré-Moi", "Have a Heart" en "Calling You" zijn gebruikt voor de video "Unison" die is uitgebracht op VHS.

19 Juni 1991 was voor Céline een speciale dag. Op deze dag vierde zij namelijk haar 10-jarig jubileum in het Montréal Forum in Montréal. Voor 16.000 toeschouwers gaf Céline haar show onder begeleiding van het Montréal Symphony Orchestra.

SETLIST

 1. Love By Another Name
 2. If Love Is Out The Question
 3. Have A Heart
 4. Délivre-Moi
 5. D’abord C’est Quoi L’amour
 6. I Feel Too Much
 7. Hello Mégo
 8. Can’t Live With You, Can’t Live Without You
 9. Calling You
 10. (If There Was) Any Other Way
 11. The Last To Know
 12. Unison
 13. Where Does My Heart Beat Now

 

Media

STICHTING CÉLINE DION INFORMATIEPUNT © 1998-2017
Het CDIP wordt wereldwijd erkend als dé Nederlandstalige fanclub voor Céline Dion
KvK 09205189

Top Desktop version