Céline Dion Informatiepunt

Switch to desktop

Céline Dion Foundation

Rate this item
(2 votes)

De Céline Dion Foundation werd opgericht in 1998 en heeft tot doel de organisaties en humanitaire projecten die kinderen en families in nood helpen financieel te steunen. Het logo van de foundation staat symbool voor een kind in de zorgzame armen van zijn ouders. De foundation wordt volledig gerund door vrijwilligers uit Céline's vaste team waardoor al het geld op de goede plek komt. Het geld wordt ingezameld door het verkopen van merchandise tijdens Céline's concerten, d.m.v. de opbrengsten van concerten en door giften van fans.

De Céline Dion Foundation is aan te schrijven via onderstaand adres:

Celine Dion Foundation
2540, Daniel-Johnson #755
Laval, QC
H7T 2S3
CANADA

Ook jij kunt de Céline Dion Foundation steunen, simpel door donateur te worden van het Céline Dion Informatiepunt. 50% van je donatie gaat namelijk naar de Céline Dion Foundation. Klik HIER om donateur van het CDIP te worden.

ANDERE GOEDE DOELEN

Céline heeft zich al vanaf het begin van haar carrière in de jaren '80 ingezet voor verschillende goede doelen en huminitaire projecten. Het meest toegewijd is ze aan het gevecht tegen 'Cystisc Fibrosis'. Zo is ze al vanaf 1982 actief om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis. Céline werd al vroeg in haar leven met Cystic Fibrosis (ofwel taaislijmziekte) geconfronteerd in haar eigen familie. De dochter van Céline's zus Liette, Karine, overleed in 1993 in bijzijn van Céline aan de ziekte. Eerst actief op regionaal niveau voor de Québecse Cystic Fibrosis Association, daarna, toen Céline wereldwijd bekend werd, werd Céline beschermvrouwe van de Canadese Cystic Fibrosis Foundation.

Over de jaren heen heeft Céline zich verder ingezet voor allerlei andere organisaties. Zo zijn Céline en René woordvoerders voor de "Growing Up Healthy" campagne van het Ste. Justine kinderziekenhuis in Montréal, Québec waarvoor ze al ruim 125 miljoen dollar in donaties wisten binnen te slepen. Steunden Céline en René de Canadian Breast Cancer Foundation en is Céline op allerlei manieren actief voor het kinderfonds van de Verenigde Naties, UNICEF (Moederdag Concert A New Day... voor de Tsunami Slachtoffers in Azië, Faces of Hope). Andere goede doelen waren het Ronald McDonald kinderfonds, de Fondation Maman Dion en War Child.

Maar ook persoonlijk verhalen spreken Céline aan. Zo vraagt ze via haar officiële website aandacht voor de zoektocht naar het vermiste meisje Cédrika Provencher uit Trois-Rivières, Québec.

More in this category: CÉLINE DION COLLECTION »

STICHTING CÉLINE DION INFORMATIEPUNT © 1998-2017
Het CDIP wordt wereldwijd erkend als dé Nederlandstalige fanclub voor Céline Dion
KvK 09205189

Top Desktop version