Céline Dion Informatiepunt

Switch to desktop

Sans Attendre Tour

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

sansattendretourDe "Sans Attendre Tour" is de 10e tour van Céline, de tour was eigenlijk om het succes van Sans Attendre kracht bij te zetten, alleen heeft Céline tijdens deze tour maar 3 nummers van Sans Attendre gezongen. De rest van de nummers bestond vooral uit oude klassiekers en nummers van Loved Me Back To Life. Het was echter wel weer de eerste echte Franstalige tour van Celine sinds de "D'eux Tour" in 1995-1996. Ook was het met maar 9 shows tijdens deze tour de kortste in Céline's carrière.

ACHTERGROND

Het eerste plan van de tour die we te horen kregen ergens begin 2012 van de promotor Gilbert Coulier op France Blue 107.1, was dat Céline zowel de Franstalige als Engelstalige landen aan zou doen tijdens de tour, denk daarbij vooral aan het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en waarschijnlijk ook Nederland. Hierdoor konden Sans Attendre en Loved Me Back To Life gelijktijdig gepromoot worden. Door het uitstellen van Loved Me Back To Life werden de Engelstalige concerten geschrapt en gingen de Franstalige concerten wel gewoon door zoals het plan was.

DE VERKOOP

De geruchten gingen al een tijdje en op 23 april kwam dan het verlossende woord er uit. Céline komt na 5 jaar weer naar Europa en wel naar Antwerpen en Parijs! De Team Céline kaartjes gingen op 26 april 2013 in de verkoop, via Teleticketservice. Vele fans uit Nederland hebben kaartjes kunnen bemachtigen voor Antwerpen en/of Parijs. De 5 concerten in Parijs bleken zo populair te zijn dat ze binnen enkele uren allemaal uitverkocht waren, daarom is er besloten om op 19 juni een 6de show toe te voegen en op 27 augustus zelfs een 7e. Deze 2 extra shows zouden dan op 4 en 5 december zijn. Door deze 2 extra concerten kwam het totaal aantal shows tijdens deze show op 9, er stonden aanvankelijk zou Céline er dus maar 7 doen, 2 in Antwerpen en 5 in Parijs.

DE CONCERTEN

De Setlist is bijna gelijk aan die van Céline...Une Seul Fois, er zijn natuurlijk wel wat veranderingen doorgevoerd voor de shows in Antwerpen en Parijs, en dan niet alleen in de setlist maar ook in de kleding van Celine. Zo zijn Je N'ai Pas Besoin D'amour, L'amour Existe Encore en de Luc Plamondon Medley en Incognito niet in de setlist van Antwerpen en Parijs te vinden.

Water and A Flame en At Seventeen zijn tijdens de eerste show in Antwerpen, 21 november allebei gezongen, op 22 november is At Seventeen weer van de setlist afgehaald, ook is Where Does My Heart Beat Now aan de setlist toegevoegd. Met de zelfde Graphics als in Las Vegas. Wat een totale verrassing was voor het publiek is dat Immensité en Tout L'or Des Hommes aan de tracklist waren toegevoegd. Céline zingt deze zelden live, en de laatste keer dat Tout L'or Des Hommes live gezongen was, was tijdens een van de eerste concerten in Antwerpen tijdens de Taking Chances tour.

Regarde-Moi en zijn alleen tijdens de shows in Parijs gezongen, en dat is niet de eerste keer, tijdens de Taking Changes tour zong Céline L'amour Existe Encore ook alleen in Montréal en Un Garçon Pas Comme Les Autres (Ziggy) alleen in Europa.

Mocht je niet bij een van deze concerten geweest zijn en wil je toch een idee krijgen hoe het er uit heeft gezien. De show die Celine gaf op 27 juli in Quebec is verkrijgbaar op 2CD/DVD en op 2CD/Blu-Ray.

SETLIST

 

 1. Introduction: Je Ne Vous Oublie Pas( acapella
 2. Dans Un Autre Monde
 3. Parler À Mon Père
 4. Medley: It's All Coming Back to Me Now/The Power of Love
 5. On Ne Change pas
 6. Destin
 7. Immensité
 8. Qui Peut Vivre Sans Amour ?
 9. Je Crois Toi
 10. La Mer Et L'enfant
 11. Celle Qui M'a Tout Appris
 12. Where Does My Heart Beat Now
 13. Terre
 14. Tout L'or Des Hommes
 15. Regarde-Moi
 16. Loved Me Back to Life
 17. Water and a Flame
 18. At Seventeen
 19. Je Sais Pas
 20. Un Garçon Pas Comme Les Autres (Ziggy)
 21. S'il Suffisait D'aimer
 22. All By Myself
 23. J'irai Où Tu Iras (Duet met Marc Langis)
 24. Medley: Love Can Move Mountains/River Deep, Mountain High
 25. My Heart Will Go On
 26. Pour Que Tu M'aimes Encore
 27. Le Miracle
 28. Final: Je Ne Vous Oublie Pas (acapella)
 • At Seventeen en Le Miracle zijn alleen 21 november ten gehore gebracht in het Sportpaleis.
 • Op 21 & 22 november is Je Sais Pas eerder gezongen voor Loved Me Back To Life. In Parijs was dit daarna.
 • Op 25 november, de eerste show in Parijs zijn, Regarde-moi & Un Garçon Pas Comme Les Autres (Ziggy) toegevoegd aan de setlist.
 • Op 26 november, is Un Garçon Pas Comme Les Autres (Ziggy) voor Terre gezongen en Je Sais Pas voor Loved Me Back To Life (zoals het was tijdens de concerten in Antwerpen.)
 • Van 30 november tot 5 december zijn Un Garçon Pas Comme Les Autres (Ziggy) & S'il Suffisait D'aimer eerder gezongen namelijk tussen Water And A Flame en Je Sais Pas. Op 1 december is Water and a Flame gezongen voor Loved Me Back To Life en Loved Me Back To Life is op 1 december voor het eerst tijdens de tour in de originele toonhoogte gezongen.

Media

© Matt28NL
Meer in deze categorie: « Unison LIVE 2016 »

STICHTING CÉLINE DION INFORMATIEPUNT © 1998-2017
Het CDIP wordt wereldwijd erkend als dé Nederlandstalige fanclub voor Céline Dion
KvK 09205189

Top Desktop version