Céline Dion Informatiepunt

Switch to desktop

Celine Dion

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

celinediontour

In de zomer van 1992 start Céline haar vijfde tournee, ze zingt voornamelijk nummers van het album "Celine Dion", maar ook nummers van "Unison" staan in de songlist, en zelfs "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" en "Calling You" staan op de songlist.

MICHAEL BOLTON

In de zomer maanden van 1992 tourde Céline mee met Micheal Bolton als opening act voor zijn "Time, Love and Tenderness Tour" concertenreeks. En dit was niet de eerste keer dat Céline met Michel tourde, in 1990 verzorgde Céline ook al het voorprogramma voor Michel zijn "Hold On I'm Comin' "tour.

EIGEN TOUR

In september begon Céline dan eindelijk met haar eigen tour, maar daarvoor stond ze in augustus 1992 tijdens een speciaal concert op Le Parc des Iles op het Ste-Hélène eiland als een van de hoofdacts voor de vieringen van het 350-jarig bestaan van Montréal, ze deed daar onder andere een duet met Peabo Bryon, Aron Neville en The Atlanta Super Choir. Op 23 maart 1993 werd dit speciale concert uitgezonden op de nationale Québecse TV.

HOOGTEPUNTEN

Céline stond in april 1993 in een 5 maal uitverkocht Montréal Forum, het totaal aantal kaartjes, 75.000 waren binnen 5 uur uitverkocht! Ook heeft Céline 17 concerten gegeven in het Capitole Theatre in Québec City en ook deze concerten waren erg succesvol, met een gemiddelde van 1300 kaartjes per concert, werd Céline voor het net geopende theater de best verkopende artiest die daar tot dan toe had opgetreden.

TEGENSLAGEN

Céline zou halverwege mei concerten geven in Campbelton en Caraquet, maar deze concerten waren afgelast vanwege het plotseling overlijden van Céline's nichtje, Karine, de dochter van haar zus Liette. Er werd wel gelijk bekend gemaakt dat Céline de concerten later dat jaar zou inhalen, de 4 concerten heeft Céline heeft dit in september 1993 alsnog gedaan.

SETLIST

 1. Des Mots Qui Sonnent
 2. Where Does My Heart Beat Now
 3. Sorry Seems To Be The Hardest Word
 4. Love Can Move Mountains
 5. L'amour Existe Encore
 6. Je Danse Dans Ma Tête
 7. Unison
 8. If You Asked Me To
 9. Did You Give Enough Love
 10. Beauty And The Beast
 11. Water From The Moon
 12. With This Tear
 13. (You Make Me Feel Like) A Natural Woman
 14. Nothing Broken But My Heart
 15. Can't Help Falling In Love

Media


STICHTING CÉLINE DION INFORMATIEPUNT © 1998-2017
Het CDIP wordt wereldwijd erkend als dé Nederlandstalige fanclub voor Céline Dion
KvK 09205189

Top Desktop version