Céline Dion Informatiepunt

Switch to desktop

2004

Rate this item
(0 votes)

Op 6 januari onthult Céline eindelijk, na een uitstel van 8 maanden, haar ster op de Hollywood Walk Of Fame in het bij zijn van honderden fans. Ze draagt de ster op aan haar onlangs overleden vader Adhémar Dion.Op 24 januari wordt Céline door het 'Ballet van Nevada' uitgeroepen tot 'vrouw van het jaar'. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een vrouw die veel heeft betekent voor de beeldende kunsten in Las Vegas. Céline ontvangt een beeldje van een balletdanseres. Ook staat de avond in het teken van verschillende goede doelen.

 


"De fans van Céline wisten het al tijden maar nu is het dan ook officieel: Céline Dion is de best verkopende vrouwlijke artiest allertijden."


Op 25 januari wordt Céline's zoontje René-Charles 3 jaar. Hij viert zijn 'Bob The Builder'-feestje met 40 andere kinderen op 26 januari in een filiaal van Cheek E. Cheese in Henderson.

Eind januari krijgt Céline een fikse voorhoofdholteontsteking en moet ze de shows van 30 en 31 januari en die van 1, 4 en 5 februari afzeggen. Op 6 februari is Céline gelukkig weer helemaal beter.

Op 8 februari zingt Céline op het Grammy Award Gala 'Dance With My Father' begeleid op piano door Richard Marx. Céline zingt het nummer van Luther Vandross, winnaar van een Grammy, omdat die zelf niet aanwezig kan zijn omdat hij herstellende is van een beroerte.

Céline gaat in haar vakantie in februari lekker een weekje naar de Bahama's. Ook werkt ze met Anne Geddes. Ze doen een photoshoot met verschillende baby's voor het nieuwe project 'Miracle' dat zal bestaan uit een boek, CD en DVD.

Op 20 februari doen Céline en Réne een donatie van $500,000 aan de 'Opportunity Village' stichting. Dit is een organisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke handicaps. Ook verklaart Céline de opbrengsten van de "A New Day..." show van 11 april 2004 ook te doneren aan de stichting.

5 Maart wordt bekend dat 'Contre Nature' de derde single wordt van het album 'Une Fille & Quatre Types'. Op 10 maart krijgt Céline haar 40e IFPI award in Europa.

Op 21 april wordt bekend gemaakt dat Céline op 10 oktober uit handen van 'The Society Of Singers' de prestigieuze Ella-award zal ontvangen tijdens een besloten feest voor familie, vrienden en gasten in het Caesars Palace in Las Vegas.

In april laat Sony Music weten dat ze Céline's spectaculaire show "A New Day..." uitbrengen op een nieuwe live CD! Het album zal in Europa op 14 juni worden uitgebracht en in Noord-Amerika op 15 juni.

Begin mei wordt bekend gemaakt dat 'You and I' de eerste single wordt van het album 'A New Day...Live In Las Vegas'.

Op 11 mei valt Céline tijdens A New Day... bijna van een trap en ondanks dat Céline's dansers haar kunnen opvangen loopt Céline een ernstige nek blessure op waardoor ze bijna twee weken niet kan optreden. De shows van 12,13 en 14 mei en de shows van 19 t/m 23 mei worden gecancelled.

Op 14 juni komt 'A New Day...Live in Las Vegas' uit. In de linernotes schrijft Céline:

"Doing this show is the highlight of my performance career. Each night I have the opportunity to share the stage with an amazing cast in the incredible Colosseum at Caesars Palace, and we have the privelege of playing to the most wonderful audiences that we could have ever hoped for! In addition to the creators, the dancers, the musicians and all the technical people who made this show happen there are so many individuals who are responsible for our succes... So many people to thank.

Céline"

En aan haar vader een speciale regel:

"Papa...
Our world is filled with your memories, your laughter and your music. Your essence is still in the air that I breathe. I see your eyes every day, in my son's bluer-than-blue ones. We so very much love you."

Op 10 september wordt bekend gemaakt dat Céline is gekozen om de 'Diamond World Music Award' in ontvangst te nemen. Deze award wordt alleen aan artiesten uitgereikt die wereldwijd meer dan 100 miljoen albums hebben verkocht.

De fans van Céline wisten het al tijden maar nu is het dan ook officieel: Céline Dion is de best verkopende vrouwlijke artiest allertijden . Alleen in de periode dat Céline bij Sony Music zit heeft ze al bijna 175 miljoen albums verkocht. Officieel staat de teller bij Sony Music op 174.436.400 verkochte albums in de periode 1987 t/m 31 augustus 2004. Daarnaast verkocht Céline ook al bijna 1 miljoen albums voor haar carrière bij Sony en dat brengt het totaal op ruim 175 miljoen albums.

Speciaal ter gelegenheid van het bereiken van deze 'magische' grens ontvangt Céline op woensdag 15 september uit handen van acteur Michael Douglas een 'Diamond Award' tijdens de World Music Awards die dit jaar voor het eerst in Las Vegas worden gehouden. Micheal Douglas, die zelf grote fan is van Céline (net als zijn vrouw Catherine Zeta-Jones) wenste Céline vorig jaar middels een paginagrote krantenadvertentie succes voor de première van A New Day... . Tijdens het World Music Awards brengt Céline het nummer 'Love Can Move Mountains' ten gehore samen met haar dansers uit A New Day...

Op 17 september wordt tijdens een perconferentie bekend gemaakt dat Céline haar contract bij "A New Day..." met een jaar verlengd. Dit betekent dat Céline minimaal tot maart 2007 in Las Vegas te zien zal zijn met haar spektakel 'A New Day...'. Het contract liep eerst tot maart 2006. Céline's man/manager Rene Angelil vertelde de pers: "Er is ons een jarenlange verlenging aangeboden maar we hebben voor één jaar gekozen."

Op 4 oktober neemt Céline in de studio de soundtrack voor de nieuwe Quebecse film "Nouvelle France". Het liedje heet "Ma Nouvelle-France".

Op 11 oktober ontvangt Céline in een balzaal van het Caesars Palace in Las Vegas de prestigieuze Ella-award uit handen van de voorzitter van de Society Of Singers die de award jaarlijks toekent aan artiesten met een rijke muziekcarrière die zich bovendien ook inzetten voor humanitaire goede doelen.

Op 12 oktober lanceren Céline en Anne Geddes in New York officieel "Miracle" op een internationale persconferentie. Deze week en een deel van aankomende week staan in het teken van een wereldwijde promotiecampagne en een promotietour waarin Céline en Anne interviews geven voor vele verschillende programma's wereldwijd.

Op 13 oktober komt Céline's nieuwe album 'Miracle' uit. Céline's album vergezeld het nieuwe fotoboek 'Miracle' van Anne Geddes. Céline is samen met pasgeborenen in het boek te zien.

Reinout Oerlemans vliegt in deze week naar New York voor een interview met Céline. Dit interview is zaterdag, 16 oktober te zien zijn in zijn programma "Pulse" op RTL4. De presentator vraagt Celine onder andere naar de zwangerschap, geboorte en opvoeding van haar zoontje Rene-Charles en de moeilijke periode die zij met haar 26 jaar oudere man doormaakte toen kanker bij hem werd geconstateerd. Ook vertelt Celine openhartig over haar ontmoeting met haar grote liefde toen zij slechts 12 jaar oud was! Verdere gespreksonderwerpen zijn de overwinning van het Eurovisie Songfestival in 1988 toen Celine won met het nummer "Ne Partez Pas Sans Moi" en de show "A New Day..." die Celine al drie jaar met succes brengt in Las Vegas.

Op 19 oktober wordt bekend gemaakt dat Céline het nieuwe gezicht zal worden van Air Canada. Na 10 jaar was het voor Air Canada tijd voor een nieuw imago, en daar gebruiken ze niemand minder dan Céline Dion voor. In de nieuwe televisie reclame campagne zal haar nummer "You and I" te horen zijn. Speciaal hiervoor was Céline op het vliegveld van Toronto om de campagne kracht bij te zetten. Gekleed in het nieuwe uniform van Air Canada, trad ze samen op met het koor van Air Canada, ze zong o.a. "You and I" en "That's The Way It Is". Op 19 november wordt bekend gemaakt dat Céline en René samen met Shaquille O'Neal, Andre Agassi en Steffi Graf een nachtclub openen in het Caesars Palace in Las Vegas. De club, 'Pure' genaamd, zal op oudejaarsavond haar deuren voor het eerst openen en is te vinden in dezelfde vleugel van het Caesars Palace als het Colosseum zich bevind.

Op 17 december zijn Céline en René 10 jaar getrouwd!

More in this category: « 2003 2005 »

STICHTING CÉLINE DION INFORMATIEPUNT © 1998-2017
Het CDIP wordt wereldwijd erkend als dé Nederlandstalige fanclub voor Céline Dion
KvK 09205189

Top Desktop version